Televizyon ve Aksesuarları
+0 ürün var
Başarılı Mağaza
En Yeni Ürünler
En Çok Teklif Alanlar
Filtreler :
Başarılı Mağaza
En Yeni Ürünler
En Çok Teklif Alanlar
Filtreler :
Toplam 0 ürün bulundu
0 sayfadan 1. sayfa görüntüleniyor
Televizyon ve Aksesuarları

Hayatımızın Vazgeçilmezi Televizyon ve Aksesuarları
Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri arasında televizyonlar önemli bir yer tutuyor. Çoğu insan için günün tüm yorgunluğunu üzerlerinden atmak için televizyon biçilmiş bir kaftandır. Bu keyfi iki katına çıkartmak ister misiniz? O zaman doğru yerdesiniz. Televizyon ve aksesuarları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olduğunuzda bunu gerçekleştirmek hiç de zor olmayacak. Hepimizin bütçesine ve zevkine uygun olarak tasarlanmış aksesuarlar ile zenginleştirilmiş bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Televizyon ve aksesuarları ile alakalı yapılacak olan tercihlerde birbirleri ile karşılaştırma yapmak da önemlidir. Özellikle zevkinize ve ortamınıza uygun televizyon seçimleri çok daha mantıklı olacaktır. Hem ses kalitesini hem de görüntü kalitesini aynı anda yaşamak için kullanılacak olan ortamın şartlarının önemli olduğu unutulmamalıdır. Ekran büyüklüğünün seçimi konusunda önem arz etmektedir.
Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Televizyon alırken daha çok işlevlerine dikkat edilmesi önemlidir. Televizyon modelleri ihtiyacınıza göre belirlenmelidir. Bir dönem plazma TV çılgınlığı hızlı bir şekilde benimsenmişti. Şimdilerde ise adından eser bile kalmaması dikkat çekmektedir. Son dönemlerde LED, OLED, QLED ve Nanocell TV olarak çeşitler göze çarpıyor. Şimdi en zor olanı ise; bu televizyon modelleri arasında sizin ihtiyaçlarınıza hangisinin uygun olduğunu seçmek.
LED TV: Son dönemlerde LED TV’ler sıkça karşımıza çıkıyor. Peki, çekici kılan ne? Daha çok enerjiden tasarruf sağlaması ile dikkatleri üzerine toplamaktadır. Aynı zamanda her ortamda rahat bir seyir imkanı sağlıyor. Bunun nedeni arkasında var olan ledler ile TV’nin kullanıldığı alandaki ışıklandırma ile ilgili problemi ortadan kaldırmasıdır. Dolayısıyla son dönemlere damga vurmasının altında yatan sebep olarak görülmektedir.
OLED TV: Görüntü kalitesinin kusursuz olmasını isteyenlerin tercihi olarak OLED Tv’ler dikkatleri üzerine topluyor. Özelliklerine kısaca bakıldığında renklerin doygunluğu ve genişçe bir izleme imkanı sunması mükemmel ötesi olarak görülüyor. Teknolojik altyapısı sayesinde net bir görüntüyü ortaya koyuyor.
QLED TV: Televizyon izlerken renklerin içinden geçmek ve gerçekçi bir görüntü elde etmek isteyenlerin tercihi genelde QLED TV oluyor. Ortamın parlaklığına göre kontrast ayarını kendisi yapıyor. Renk azaltımı sağlandığında dahi soluklaşmanın olmaması tercih etmedeki en büyük etken olarak görülüyor. Kullananlara oldukça iddialı bir performansı garanti etmekle görevlidirler.
NanoCell TV: Adından da anlaşılacağı üzere ekran görüntüsündeki rahatsız eden renklerin arınmasını ve daha net bir görüntünün oluşmasını sağlamakla görevlidir. Farklı açılardaki izleyicilerine de keyifli bir izleme şansı sunmaktadır. Işıklandırmadan kaynaklanacak olan sorunları da ortadan kaldırarak iyi bir seyir keyfi yaşamayı sağlar.
Televizyonda Ekran Boyutu Nasıl Belirlenir?
Televizyon ve aksesuarları konusunda araştırma yapılırken ekran boyutları ile ilgili de farklı görüşler ortaya çıkıyor. Nasıl bir ekrana sahip olması gerektiği yukarıda anlatıldı. Peki, ekran boyutu belirlerken hangi detaylar göz önünde bulundurulmalıdır? Ekran boyutu seçiminde en büyük etken Televizyonun kullanılacağı odanın genişliğidir.
Günlük rutinimiz arasında televizyon izlemek büyük bir öneme sahiptir. Özellikle akşamları yorgunluk atmanın en kolay tollarından biri olarak görüldüğü doğrudur. Fakat bu rahatlamayı sağlarken göz sağlığını da hiçe saymamak gerekir. Bu nedenle televizyon ekranının boyutunu belirlerken mutlaka izleme mesafesi göz önünde bulundurulmalıdır. İzleme mesafesi için uzmanlar belli kriterleri öne sürmüşlerdir.
Televizyon ile göz mesafesi arasında 1-1,5 metre kadar varsa en fazla 40” ekran boyutu yeterli olmaktadır. Bu da 101 ekran Televizyon anlamına gelir. Eğer televizyon ile aranızda 2-2,5 metre bir mesafe varsa 60” veya 70” bir ekran boyutu tercih edebilirsiniz. 3 metre ve fazlası ise 80” ve üzeri bir ekran tercihi daha doğru olacaktır. Televizyon ve aksesuarları konusunda dip not olarak bunu da sizlerle paylaşmak istedik.
Televizyonda Çözünürlük Nasıl Olmalıdır?
Ekran boyutu ve çeşidi belirlenmesi esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise çözünürlük kalitesidir. Teknolojinin gelişim göstermesi ve televizyonlarında büyük bir değişim yaşaması ile beklentiler artış göstermektedir. Durum böyle olunca da daha gerçekçi görüntü isteği de artmaktadır. Ekran kalitesinin ve çeşidinin yanı sıra çözünürlük de burada devreye girmektedir. Kaliteli bir seyir için oldukça önemlidir.
Nedir bu çözünürlük? Görüntü kalitesinin artması ve daha gerçekçi bir yapıda olmasını sağlayan teknik bir terimdir. Bu nedenle televizyon ve aksesuarları araştırması yaparken mutlaka teknik özellikler de göz önünde bulundurulmalıdır. Tüm detayları gözden geçirilmeli ve kaliteli bir seyir ön planda tutulmalıdır. Yaşam standardımızın içinde bulunan televizyondan en iyi şekilde faydalanmak adına bu önemli bir adımdır.
Çözünürlük kısmında yer alan ifadeler; HD, Full HD, 4K UHD ve son dönemlere damgasını vuran 8K UHD dikkat çekmektedir. Kısaca bu özelliklere bakacak olursak;
HD Çözünürlük: Çözünürlük TV ekranında piksel olarak ortaya çıkmaktadır. Genel olarak küçük boyutta olan televizyonlarda HD (High Definition) ekran 720 piksel çözünürlük sunmaktadır.
Full HD Çözünürlük: HD ekrana göre pilsel detayı daha gelişmiştir. HD ekranda 720 piksel olan çözünürlük Full HD ekranda 1020 piksele çıkmaktadır. En çok kullanılan çözünürlük modeli olarak karşımıza çıkmaktadır.
4K UHD Çözünürlük: Günümüzde en iyi çözünürlük olarak bilinin ekrandır. Yaklaşık olarak Full HD ekrana göre 4 kat piksel çözünürlüğü sunmaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere 4.000 piksel çözünürlük kalitesi bulunmaktadır. Aynı zamanda HDR (High Dynamic Range) teknolojisi ile gelmektedir. HDR teknolojisi televizyondan çok daha farklı bir görüntü almayı sağlar. Asıl gerçeklik artışını sağlayan etken olarak bilinmektedir. Artık birçok televizyonda bulunan bir teknolojidir.
8K UHD Çözünürlük: 8000 piksel çözünürlük ile en gelişmiş teknolojiyi kullanıcılarına sunmaktadır. Çok küçük bir detayı bile kaçırmadan izleyebileceğinizi düşünsenize. İmkansız gibi gelmedin. Bu teknolojiye sahip olan televizyonlarda imkansız diye bir şeyin olmadığını göreceksiniz. 4K görüntü kalitesinin iki katı gerçekçi bir görüntü sağlamaktadır. Bu da evinizin içinde film setini yaşıyor olmanızı sağlayacak yapıda bir gerçeklik olarak görülüyor.
Televizyon Aksesuarları ve Özellikleri Nelerdir?
Televizyon markaları tasarımlarını gerçekleştirdikten sonra kullanıcılarının daha farklı deneyimler yaşaması için aksesuar tasarımları da yapmaktadır. Bu tamamen kullanıcının zevkine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Televizyon ve aksesuarları seçimi kullanıcının kendine göre kullanımını kolaylaştırmaktadır. Televizyon aksesuarları kullanım amacına göre farklılık göstermektedir. Kullanıcı deneyimine dayanan aksesuarlar ön plana çıkmaktadır.
Askı Aparatları: Önceleri televizyon sehpası kültürü yaygın bir haldeydi. Şimdi bunların yerini modern yaşam mimarilerinde askı aparatı aldı. Duvara monte edilerek, sabitleme yapılmaya başlandı. Askı aparatları çeşitlerini ipsizcambaz sitesinde bulabilirsiniz.
Klavye ve Kumandalar: Son dönemlerde smart TV’lerin hayatımıza girmesi ile birlikte sihirli kumandalar ve klavyelerde hayatımıza hızlı bir şekilde giriş yaptı. Televizyonunda klavyesi mi olur demeyin. Klavyeler sayesinde artık internet bağlantısı olan televizyonunuzu rahat bir şekilde kullanım sağlayabilirsiniz. Yine İpsizcambaz internet adresinde birbirinden farklı klavye ve uzaktan kumanda bulabilirsiniz.
3D Gözlük: 3D izleme özelliği olan televizyonlar için 3D gözlük olmazsa olmaz hale geldi. Kendinizi uçsuz bir ormanda geziniyormuşçasına hissetmek ve gerçekliği sonuna kadar yaşamak için mutlaka edinilmesi gereken televizyon aksesuarı olarak ön plana çıkmaktadır.
TV kabloları ve Anten: TV kabloları televizyonunuzu uzaktan bağlantı kurulamayan cihazlara bağlamak için kullanılabilir. Özellikle HDMI kablolar bu işi fazlasıyla yapmaktadırlar. Aynı zamanda dahili anten özelliği ile sunulan televizyonları merkezi sisteme bağlamak için de bağlantı kabloları kullanılabilmektedir. İpsizcambaz.com sitesinde bu ürünlerle ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.