Montessori Duygusal Etkinlik İçin Pembe Kule 10 Parça

10 cm den 1 cm'e Kadar 10 adet Küp

0.0
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
Ücretsiz Kargo

Montessori Duygusal Etkinlik İçin Pembe Kule 10 Parça

10 cm den 1 cm'e Kadar 10 adet Küp

0.0
Hızlı Gönderi
24 Saatte Kargoda
Ücretsiz Kargo
Listeme Ekle
%100
Akıllı Karınca
Mağaza Detay

 

 

Montessori Duygusal Etkinlik İçin Pembe Kule 10 Parça

Montessori eğitim modelinde, Duygusal Etkinlikler için kullanılan 1 cm den 10 cm' e kadar 10 adet ahşap üzeri pembe renk boyalı eğitim aracıdır.

  • 1 santimetreden başlayarak, birer santimetre artan simetri ile 10 santimetreye kadar 10 parçadan oluşur.
  • Üretiminde kullanılan boyalar sağlığa zararsızdır.
  • Zamanla şekil bozukluğu meydana gelmez.

 

Montessori Duygusal Etkinlik İçin Pembe Kule ile Hedeflenen Kazanımlar

  • Boyutların görsel ve kassal olarak algılanması, ve boyutların içselleştirilmesi,
  • Çevredeki boyutlara dikkati sağlayacak boyut farkındalığının oluşturulması,
  • Hareket koordinasyonu,
  • El hareketlerinde gelişim,
  • Matematiğe hazırlık ( 10’luk sisteme ve ritmik artan köşe uzunlukları ile hacimsel algı)

 

Gösteri

Çocuğu yanınıza, ona bir şey göstereceğinizi söyleyerek çağırın. Bu çalışma için bir halıya ihtiyacınız olduğunu söyleyin ve çocuktan halıyı hazırlamasını isteyin. Halı hazır olduğunda çocuğu sehpanın üzerinde dizili olan 10 pembe küpün yanına götürün. “Bu pembe kuledir.”diyerek çocuğa pembe kuleyi tanıtın.  Daha sonra çocuğun bu küpleri montessori halısının üzerine taşımasını sağlayın.

Çocuğun yanına oturun ve küpleri en en büyükten başlayarak kule yapmaya başlayın.

Küpleri üst üste koyarken ağırlık merkezleri birbirleriyle çakışsın. Küpleri yerleştirirken tek bir harekette yerleştirmeye özen gösterin. Ara sıra durun yaptığınız kuleye bir bakın. Böylece çocuk sizin kule yapmak için kuleleri özel bir tercihle düzgün bir şekilde yerleştirdiğinizi kavrasın.

Küpleri üstten, tek elinizin parmakları ile kavrayarak taşıyın. Böylece çocuk hacimleri gözle olduğu kadar dokunarak da algılar. Çocuk büyük küpleri iki elle kavrama ihtiyacı duyabilir. Ama sizden doğru tutuş şeklini görünce en azından gücünün yettiklerini doğru taşımaya çalışacaktır.

 

Not:

Gelişimi yavaş olan çocuklar 5 küp ile çalışabilir. Eğer motor kas gelişimi de yavaş ise kasları yeterli gelişmişlik düzeyine ulaşana kadar küpleri yatay olarak da sıralamaya çalışabilir.

Çalışma 1:

Çocuk küpleri aşağıda gösterildiği gibi dizer. İlk başta yanlış yapabilir ancak deneme ve çalışma ile uygun şekilde yapmayı öğrenecektir. Rehber, çocuğa müdahale etmemelidir. Eğer çocuğun dersi anlamadığı çok açıksa, rehber başka bir gün, çocuk çalışmaya başlaman önce, dersi tekrar verebilir. Yenileme dersi çocukların küpleri daha iyi kavrayabilmelerini sağlayabilmek adına da verilebilir.

Kule, küplerin kenar ve köşelerinin hasar görmemesi için rastgele yıkılmamalıdır. Kurulumunun tersine birer birer yere indirilmelidir.

Çalışma 2:

Çocuk, birinci çalışmayı başarılı bir şekilde yapmaya başladığında bu sefer küplerin iki köşesini birbirine tam olarak hizalayarak dizin. Hizalamadığınız diğer 2 yüzde de 1’er cm’lik basamaklar oluşacak. Kulenin en üstündeki 1 cm’lik küp bu basamaklara tam olarak oturacaktır. Bu, en küçük kübü, her basamakta hareket ettirerek boyut algısını pekiştirin.

3 Aşamalı Derste Kullanılacak Dil:

Çocuk materyallerle yeteri kadar ustalık kazandıktan sonra üç aşamalı derste aşağıdaki kelimelerin öğretilmesi hedeflenmelidir.

  1. Küp
  2. Büyük, Küçük
  3. Büyük, Daha Büyük, En Büyük
  4. Küçük, Daha Küçük, En Küçük

 

Hata Kontrolü:

Hata kontrol mekanizması materyalin kendi içerisindedir. Kule eğer kötü bir şekilde kurulmuşsa, kendi kendine devrilecektir. Çocuk genelde yaptığı kuledeki hataları karşısına geçip baktığında görebilir.

 

 

 

prapazar.com pazaryeri N11 entegrasyonu

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler