Toz Kükürt 5 KG Paket

Toz Kükürt 5 KG Paket

0.0
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere Ücretsiz Kargo Fırsatı

Toz Kükürt 5 KG Paket

Toz Kükürt 5 KG Paket

0.0
Hızlı Gönderi
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
%100
tarimevim
Mağaza Detay

TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR)

(500 m² alana yetmektedir)
  • Tarımda Kükürt Kullanımı, Miktarı ve Süresi ;

    Toprak pH'nın normal sınırlar içerisinde uzun süreli kalmasını sağlamak için kükürt ile uygulama yapılır.

    Kükürt Uygulaması ;

    Toprak sıcaklığının 5-6 derece ve üzerinde olması sonucu hızlandırır. Isıtılmayan seralarda yaz aylarında uygulama yapılması gerekir. Isıtılan seralarda ise her mevsim uygulama yapılabilir. Kükürdün bitkiye zararlı bir etkisi yoktur. Toprakta parçalanma sürecinde veya uygulama dönemlerinde karantina uygulamasına gerek yoktur. Kükürt uygulama sonrasında hemen yetiştiriciliğe geçilebilir. Hatta çok gerekli ise; bitkiler toprakta yetişirken dahi kükürt uygulaması yapılabilir. Bu uygulama aynı zamanda topraktaki mantarı ve bakteriyel bitki hastalıklarının önlenmesi içinde faydalıdır. Kükürt uygulaması sırasında, toprakta yeteri kadar nem bulunmalıdır. Nemi az topraklar önce sulanmalı, sonra toprak tava geldiğinde kükürt uygulanmalıdır. Bitkide görülen iz element noksanlıkları çoğunlukla yüksek pH`dan dolayı görülmektedir. pH`ta ki bir birimlik düşüşün iz element alınımını 100 kat arttırdığı unutulmamalıdır. Toprağa kükürt uygulandığında pH düşmekte, fosfor ve diğer iz elementlerin alınımı kolaylaşmakta, yüksek pH' ta görülen çözünmez bileşik oluşumu azalmakta, toprağın fiziksel yapısı düzelmekte, penetrasyon (su geçirgenliği) artmakta, toprak daha yumuşak bir yapı kazanmaktadır. Toprağın pH değerini düşürmekle toprakta yarayışsız formda olan besin elementlerinin yarayışlı hale geldiği, bununda bir nevi gübreleme etkisi ortaya çıkardığı görülmüştür.

    Toprağa Uygulanma Şekli ;

    Toprağın pH değerini azaltmak için toprağa verilecek kükürt miktarı aşağıda verilmiştir. Bitkinin kılcal kökleri toprağın 20 cm 'den başlayarak 60 cm 'ye kadar yoğun bir şekilde bulunur. Bitkinin kazık kökü ise toprak yapısına bağlı olarak 1,5-2,0 m ye kadar iner. Bu nedenle toprakta pH değerinin 20-30 cm'lik toprak tabakasında düşürülmesi gerekmektedir. Tarlaya serpme olarak verilecek kükürdün kolay uygulanabilmesi açısından tarla toprağı ile karıştırılmalı ve daha sonra serpme veya bant (çizi) halinde verilmelidir. Kükürdün ilk gübre ile birlikte verilmesinde bir sakınca yoktur. Toprağa verilen kükürt toprak sıcaklığına, topraktaki kükürt bakterisi miktarına ve toprak rutubetine bağlı olarak birkaç aylık bir zaman içerisinde toprağın pH değerinin azalmasına sebep olur. pH değeri istenilen seviyeye indirilmiş toprağa kaç sene sonra kükürt uygulaması yapılması gerektiği sulamada kullanılan sulama suyu kalite özelliklerine ve topraktaki biyolojik aktiviteye bağlıdır.


    Bitkideki Görevleri ;

    1. Yüksek pH'lı topraklarda pH'ı düşürmek için kullanılır.
    2. Kendisi tek başına bile iyi bir antiseptik (mikrop öldürücü) ve antifungal (mantar yok edici) etki gösterir.
    3. Kireci kırar.
    4. Tuzluluğu önler.
    5. Besin elementidir.
    6. Protein sentezi için gerekli bazı aminoasitlerin yapısında bulunur.
    7. Bitkinin hastalıklara karşı direncini artırır.
    8. Enerji, hormon ve bazı enzimlerin sentezinde yer alır.

    Bitkilerin kükürt ihtiyacı fosfor ile hemen hemen aynı miktardadır. Ancak pek kükürt gübrelemesi yapılmaz. Kükürt genelde toprak pH'sını düşürmek ve toprak yapısını düzeltmek için verilmektedir. Türkiye topraklarının büyük oranında pH' nın yüksek, bazı bölgelerde ise çok yüksek olduğu düşünülecek olursa. Toprak hazırlığı sırasında elementel kükürdün verilmesinin çok önemli olduğu görülecektir. Çünkü topraklarımızda iz element miktarları genelde yeterli seviyededir.

    Noksanlık Belirtileri ;

    1. Bitkiler kükürde fosfor kadar ihtiyaç duyarlar.
    2. Kükürt noksanlığı azot noksanlığına oldukça benzeyen belirtiler gösterir. Azot noksanlığı ile kükürt noksanlığını ayıran taraf, kükürt noksanlığının azotun tersine, genç yapraklarda görülmesidir.
    3. Yapraklar dökülür ve tomurcuk ölür.
    4. Protein sentezi düşer, verim kaybı artar.

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler