PROMİ Zn-B (1 KG) Asos Tarım

PROMİ Zn-B (1 KG) Asos Tarım

0.0
Stok (5)
24 Saatte Kargoda
Hızlı Gönderi
Ücretsiz Kargo

PROMİ Zn-B (1 KG) Asos Tarım

PROMİ Zn-B (1 KG) Asos Tarım

0.0
Hızlı Gönderi
Kargo Fırsatı
24 Saatte Kargoda
200.00 TL ve Üzeri Siparişlere
Ücretsiz Kargo Fırsatı
Listeme Ekle
Stok (5)
%100
tarimevim
Mağaza Detay

Promi ZnB | Mikro Bitki Besin Maddeleri Karışımı (1 kg) 

Çinko(Zn-Sülfat %11) - Bor(B %12) Karışımı

 

Bitkideki ilk çiçeklenme döneminden itibaren hem çinko (Zn) hemde bor (B) ihtiyacını karşılar.

Düzgün bir çiçek oluşumu ve tozlaşma oluşumu sağlar.

İyi bir çiçek ve meyve teşekkülü için çinko ve borun aynı anda kullanılması gerekir. Bu şekilde çiçeklenme, döllenme ve meyve tutumunun artması sağlanabilir.

Aynı zamanda hasattan sonra da bor ve çinko uygulaması yapılabilir.

Hasattan sonra Bor Çinko ne işe yarar ?

Bitkiniz bu sene yaptığı mahsülden sonra gelecek sene daha mahsülüne hazırlık yapar ve sürgünler oluşturur İşte burada Bor Çinko etkisi ortaya çıkar
Bor Çinko gelecek seneki gözleri ve sürgünleri besler ve seneye döllenme olurken daha rahat olmasını sağlar.

Tüm meyvelere uygulayabilirmiyiz ?
Evet gönül rahatlıyla kullanabilirsiniz
Hasattan sonra ne zaman uygulayabiliriz ?
10-15 gün sonra uygulayabilirsiniz.

Çinko ve Bor Noksanlığı

Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.Bor noksanlığında genç yapraklarda, yaprak ucundan başlayan V şeklinde kloroz ve nekrozlar görülür.

Çinko Noksanlığı

Çinko noksanlığında, yapraklarda damar arasında sararma, rozetleşme, küçülme ve şekil bozuklukları görülür.

Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. pH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif topraklarda sık rastlanır. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan veya yapraktan, çinko içeren gübre uygulamaları yapılmalıdır.

Bor noksanlığı

Bor noksanlığında genç yapraklarda, yaprak ucundan başlayan V şeklinde kloroz ve nekrozlar görülür. Yapraklarda küçülme, dökülme, rozetleşme, sürgün ucunda kurumalar, ve yanlara doğru büyüme meydana gelir. Gövde ve sürgünlerde bodurlaşma, kuru ve yaprağını döken, çalılaşmış dallar görülür. Meyvelerde şekil bozukluğu (Maymun suratlı meyve) meydana gelir. Bu noksanlığa, topraktaki bor yetersizliği, düşük pH, aşırı kireç uygulamaları, aşırı kuraklık, aşırı yağış neden olabilir. Kolay yıkanan organik maddece fakir topraklarda sıkça görülür. Çözüm için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan veya yapraktan bor içeren gübre uygulamaları yapılmalıdır. Bor içeren gübreler, ağaçların taç izdüşümlerinde açılan 20-25 cm derinlik ve genişlikteki karıklara verilmeli ve çapa ile toprağa karıştırılmalıdır. Yeterli nem yoksa, her ağaca 40-50 lt su verilmelidir. Toprakta kirecin belli oranlardan yüksek olması, pH’nın uygun olmaması, aşırı yağış ve aşırı kuraklık, acil düzeltilmesi gereken akut noksanlık hallerinde, yapraktan uygulamalar yapılmalıdır. Yapılan araştırmalarla, yaprak uygulamalarının toprak uygulamalarından daha etkili olduğu ortaya konmuştur.

Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler