royaldemi tibet çanağı meditasyon eğitimi

royaldemi tibet çanağı meditasyon eğitimi

0.0
% 55
2,200.00 TL

999.00 TL

Satıcı: firatcollection
Stok (100)
Ücretsiz Kargo

royaldemi tibet çanağı meditasyon eğitimi

royaldemi tibet çanağı meditasyon eğitimi

0.0
% 55
2,200.00 TL

999.00 TL

Satıcı: firatcollection
Ücretsiz Kargo
Listeme Ekle
Stok (100)
%100
firatcollection
Mağaza Detay
Ayurveda başta olmak üzere tüm kadim öğretiler, evrende var olan her şeyin özünde ses titreşimlerinden oluştuğuna inanıyor. Bu yüzden   ruh ,   beden  ve   zihin  arasında uyumu yakalayarak bütünsel şifaya kavuşmak için ses ve titreşimler araç olarak kullanılıyor.   Ses terapisi  olarak adlandırılan bu kadim şifa aracından yeryüzünün farklı köşelerinde yüzyıllardır yararlanılıyor. Örneğin 40.000 yılı aşkın geleneği ile didgeridoo, bugün Avusturalyalı yerli kabileler tarafından hâlâ hastalıkları iyileştirmek için kullanılıyor. Benzer şekilde ses çanağı olarak da bilinen Tibet çanağının eşsiz titreşimleriyle maneviyatı kuvvetlendirdiğine inanılıyor. Tibet çanağı özellikle enerji blokajlarını kaldırarak enerji temizliği yapmak için tercih ediliyor. Aynı zamanda bu çanaklar; mevcut frekansı değiştirerek zihni, bedeni ve ruhu daha dengeli bir hâle getirmeye yardımcı olabiliyor.

Tibet Çanağı Nedir?

Tibet çanağı, titreşimler yoluyla ses üreten ilk müzik aletlerinden biri olan idiofon ile benzerlikler taşıyor. Ters çevrilmiş çanak formundaki bu kâseler; hafifçe sağa sola doğru sallandıklarında, üzerlerine vurulduğunda ya da sürtüldüklerinde farklı titreşimler yayıyor. Elbette kâsenin boyutu ve materyaline göre yaydığı titreşimin hem tonu hem frekansı farklılaşıyor. Çapı birkaç santimetreden bir metreye kadar değişen boyutlarıyla çok farklı Tibet çanağı bulunuyor. Küçük çanaklar daha hassas titreşimler üretirken daha derin ve gövdeli sesler için derin kâseler tercih ediliyor.

Tibet çanağı üretiminde de oldukça farklı materyaller kullanılıyor. Geleneksel olarak bir Tibet çanağı ile ses üretebilmek için ahşap tokmaklar tercih ediliyor. Antik çağlarda tıbbi amaçla üretilen kâseler için bakır, spiritüel ritüeller içinse farklı alaşımlar kullanılmış.

Yedi çakra için yedi toprak elementi mantığından yola çıkarak bu çanaklarda bakır, kalay, çinko, demir, kurşun, altın ve gümüşten yararlanılmış.

Bir başka yaygın inanca göre ise bu metaller, farklı gezegenleri temsil ettiği için tercih edilmiş. Çekiçleme yöntemiyle tamamen el becerisiyle üretilen Tibet çanaklarında geçmişte kalay ve bakır karışımı da kullanılmış. Çan metali olarak bilinen bu alaşım, daha kuvvetli titreşimler yaratan sert fakat esnek yapısıyla ses çanaklarında özelikle tercih edilmiş.

Günümüzde ise bu çanakların üretiminde sıklıkla bronz kullanılıyor.

Bu kadim el sanatını sürdüren Nepalli zanaatkârlar bakır, kalay ve çinko kombinasyonu ile Tibet çanaklarını büyük bir beceri ve sabırla üretiyor.

Her ne kadar Nepal’de bir kültür mirası olarak el işçiliği ile üretiliyor olsa da Tibet çanakları, fabrikasyon olarak da karşımıza çıkıyor. Artık dünyanın pek çok yerinde seri üretimle üretilen Tibet çanaklarına ulaşılabiliyor.

Ses Çanağı Geleneği Nedir?

Oldukça gizemli bir geçmişe sahip olan Tibet çanağının kökenleri hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Yine de kısıtlı tarihsel bilgilerin ışığında bu kadim geleneğin 5.000 yıl öncesine dayandığına inanılıyor. İnsanlık tarihinin en eski el sanatı olan bu çanakların ilk olarak Mezopotamya’da üretildiği düşünülüyor. Daha sonra bu geleneğin kabileler arasında yayılarak Tibet, Nepal ve Hindistan’a ulaştığı varsayılıyor. Bunun yanı sıra bu zanaatın MÖ 16. yüzyıl civarında Çin’de ortaya çıkmış olabileceğine dair bazı kalıntılar da bulunuyor. 1950’li yıllarda Tibet manastırlarının Çin işgali ile tahrip edilmesi sonucunda Tibet çanağına ait ezoterik bilginin tamamen ortadan kalktığına inanılıyor.

Tüm tarihsel belirsizliklere rağmen Tibetli keşişlerin ve Budist rahiplerin anekdot referansları, bu enstrümanların çeşitli manevi ritüellerde kullanıldığına işaret ediyor.

Himalaya ses çanağı geleneğinde bu kâseler, keşişler tarafından gizli tutulan ilahi ve dualar eşliğinde kullanılmış. Kutsal ritüellerin yanı sıra Budist rahipler, Tibet çanağına meditasyon pratiklerinde de yer vermiş. Bugün bu geleneği sürdüren lama ve keşişler, ses çanaklarını iç huzuru yakalamayı kolaylaştırmak amacıyla tercih ediyor.

Tibet Çanağı Nasıl Kullanılır?

Tibet çanağı, ses terapisinde yer alıyor olsa bile bireysel olarak da kullanılabiliyor. Birçok Budist rahibin ruhsal uyum, odaklanma ve iç huzur için meditasyonları boyunca bu çanakları kullandığı biliniyor. Öyle ki tekrar edilen mantra’lara eşlik eden titreşimlerle iyi niyetlerin daha serbestçe evrene aktığına inanılıyor. Dilerseniz siz de meditasyon öncesinde zihninizin odaklanmasına destek olmak için Tibet çanağını kullanabilirsiniz. Benzer şekilde meditasyonunuzu, bu şifalı ses titreşimleri ile sonlandırmayı tercih edebilirsiniz.


Öne Çıkan Ürünler

Sizin için Seçtiklerimiz

Benzer Ürünler